Niemiecki producent samochodów z Wolfsburgu dokonuje najprawdopodobniej ostatnich poprawek w modelu, którego wejście na rynek oczekiwane jest przez wiele osób. Według nieoficjalnych informacji Volkswagen Golf Kombi pojawi się w sprzedaży już w połowie 2007 roku.
Nowe kombi Volkswagena zadebiutuje na taśmach produkcyjnych meksykańskiej fabryki Puebla w pierwszej połowie przyszłego roku. Początkowo niemiecki producent nie przewidywał w planach wprowadzania na rynek wersji o nadwoziu kombi dla modelu Golf V, gdyż na rynku pojawił się samochód o nazwie Golf Plus, który ją zastąpił. Pomimo tego nacisk dilerów tej marki oraz wiernych konsumentów był tak duży, że szefostwo przełamało się i ruszyły prace nad nowym autem.
Nadchodząca wersja nadwoziowa nowego Volkswagena zostanie oparta na płycie podłogowej dotychczasowego modelu Jetta. Jego długość wyniesie 4,55 metra, natomiast rozstaw kół zmieści się w granicach 2,58 metra. Tak więc spodziewać się należy znacznie więcej przestrzeni wewnątrz samochodu, w porównaniu z jego poprzednikiem. Wielkość bagażnika w nowym Golfie będzie się wahać pomiędzy pojemnością w konkurencyjnym Focusie Turnier (1.525 l), a Oplem Astrą Caravan (1.590 l). Pod maską dostępny będzie szeroki wachlarz silników benzynowych o mocy od 102 do 200 KM, a także jednostek wysokoprężnych (105, 140, 170 KM).
Znalazłem jeszcze takie foty. Ten drugi wózek jest opisywany jako Jetta kombi. Nie wiem, czy będą robić i Golfa i Jettę variant, czy to chodzi jednak o jedno i to samo auto...
tyle to chyba na nowego civica w hatchu sie czeka - accord troche szybciej - nie zapominajmy ze na passata kombi tez czekalo sie 3 miechy na poczatku (a ford swoje super mondeo mial praktycznie od reki)
bo 2.2 icdti nie wystepowalo w wersji z xenonami - i to byl jedyny powod dla ktorego ja odpuscilem i wzialem e100 (no i jeszcze te pare tysi roznicy - kolo 10ciu), mondeo i avensis odpadly w przedbiegach
teraz juz bym chyba tez jej nie wzial (mimo ze jest wersja z xenonami) bo jest RS Tdi tylko co ja zrobie ze nie potrzebuje az tak rozsadnego auta dobra bedzie tego OT
Komentarz